Единственото нещо по-добро от уникално красива етажерка е уникално красива етажерка, която сами сте си изработили. Въпреки че не е лесно сами да направите нещо, което би изглеждало професионално и достатъчно красиво, за да го позиционирате в хола си , ние решихме да ви предложим няколко идеи, които биха ви провокирали да опитате.

Всички рафтове, които събрахме в тази статия са с два еднакви параметъра – те са с опростен и изчистен дизайн и са направени от един и същ материал – дърво. Разбира се, вида на материала е по ваш избор, както и всичко останало – съветваме ви да не се ограничавате, като се стремите да правите идентични модели с тези, които виждате по-долу. Използвайте идеите, които виждате за вдъхновение и не се страхувайте да импровизирате и да надграждате видяното.

Семплият дизайн прави лавиците да изглеждат добре без значение от заобикалящата ги среда и стила на вашето жилище. Въпреки опростената си структура, тези рафтове са истински произведения на изкуството, така че ако успеете да сглобите сами свой собствен, незабавно се похвалете на приятелите си.

Разбира се, помислихме и за тези от вас, които не харесват идеята за „направи си сам“ проектите. Специално за тях включихме и информация за закупуване на вече готови полици, ръчно изработени от други хора.

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-1g

от Parkin Handmade

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-2g

от Parkin Handmade

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-3g

от Kisskalt Design

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-5

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-4

от Designer Shelving

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-6g

от Printer Timber

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-7g

от Wiley Concepts

interesni-raftove-i-politsi-koito-moje-da-si-napravite-i-sami-8g

от Shane Dennehey

Кои са водещите световни тенденции в интериорния дизайн за 2017? За щастие много от така актуалните за изминалата година остават отново в пълна сила, обогатени с нови вълнуващи трендове.

50 Нюанса зелено

Безспорно, Новата година ще бъде подвластна на този цвят. Нюансите на зеленото започнаха да се прокрадват още преди Pantone Color Institute да обявят Greenery 15-0343(ябълково зелено, тревисто зелено, зеленина) за свой фаворит за 2017. Дизайнерите и специалистите по колористика обясняват избора с желанието на хората да се слеят с природата. Наистина независимо на кой нюанс ще се спрете, зеленият цвят би стоял добре, както на стената, така също и под формата на акцент във всеки интериор.

Тъмно синьо

Тъмно сините цветове са тренд, който е продължение на развиващата се морска тема от миналата година. Ако искате да добавите аристократична нотка в дома си, снабдете се с мебели в кралско синьо или поканете морето у дома, боядисвайки някоя от стените.

Отново сиво

Сиво, сиво и пак сиво! И не защото ни е любим, а просто защото сивият цвят с множеството си нюанси е прекрасно допълнение към всеки друг цвят. Фаворит през 2016 година, сивият цвят смело продължава напред и през 2017.

Приглушени цветове

Още една тенденция, която ще царува и през тази година. Неутралните цветове са изтънчени и спокойни. Те създават атмосфера на уют и комфорт, а това е усещането, което търсим след забързания ден.

Пеперуди

Пеперудите са един вечен, неподвластен на времето, щастлив мотив в интериорния дизайн и затова не случайно Кристиан Лакроа ги използва за своя тюркоaзен тапет, а Пиеро Форнасети създава неповторимата си серия от ръчно рисувани плочки „Ultime notizie” за Bardelli.

Тропически принтове

Темата за джунглата продължава своето развитие и вероятно няма скоро да слезе от подиумите благодарение на Прада, Унгаро и Марк Джейкобс. Интериорният дизайн е подвластен на модната пътека и дизайнерите умело ги включват под формата на оригинални тапети и текстил.

Геометрични форми

Всички култури още от древността са използвали геометричните форми, чрез които са пресъздавали стилизирани образи. Независимо дали това са африкански, латино – американски или български мотиви, модернизирани, пречупени през призмата на новото време, те могат да бъдат успешния акцент в интериора.

Текстури

Големите имена в областта на интериорния дизайн са единодушни за възхода на смесването на различни текстури и материи. Свидетели сме на използването на нетрадиционни материали в нетипични области и това все повече ще се развива. Запазването на световното културно – историческо наследство разкрива огромния потенциал за миксирането на коренно противоположни текстури.

Мрамор

Наблюдава се тенденция на връщане на старите традиции и материали и използването им с един съвременен, нов прочит. От материалите първият избор за 2017 е мраморът, интегриран отново в дизайна на бани, кухни и оформления на холове.

Бронз и месинг

Бронзът и месингът са други два материала, които ще имат присъствие в интериора през тази година. Ще ги срещнем под формата на различни аксесоари, мебелен обков или в осветителните тела.

Авангардни осветителни тела

Осветлението отдавна е излязло извън рамките на своята основна функция. През тази година мислете за осветителните тела, като за своеобразен аксесоар на вашия дом. С необичайна форма или с нестандартни размери, те са правилният избор за постигне на поразителен ефект в интериора.

Мебели уникати

Все повече ще започнем да обръщаме поглед към ръчно направените мебели, осветителни тела и аксесоари, както и на тези от антикварните магазини, разказващи истории. Те дават характер на интериора и го правят уникален.

Hygge или уют по скандинавски

Хююгъ или хуугъ, и не това как се произнася е от значение, а това че се превърна в световен феномен и набира все повече почитатели. Това е скандинавската философия за живот. Създаването на уютна, топла, гостоприемна, спокойна атмосфера у дома, на която да се наслаждаваме всеки ден.

По статията работи: Десислава Иванова, интериорен дизайнер в АУЛИ студио

7 пролетни тенденции в домашния интериор

Направете пролетно освежаване у дома с няколко промени в декора. Сега е момента да направите пролетно почистване на жилището си и да се отървете от всичко в неговия интериор, което вече не ви харесва толкова много и напомня за отминалата година.За да ви помогнем да започнете този процес, сме подбрали последните тенденции за пролетта, по които луднаха всички в Pinterest и Etsy.

Минимализмът е ключов в този вид вътрешен интериор.  Докато ярките шарки с орнаменти бяха много модерни преди години, то актуалните пролетни тенденции ги заменят с приглушени цветови палитри. Всъщност, черно-белият декор е станал с 40% по-предпочитан от миналата година.

Според  Pinterest, бохо шик стилът през тази година навлиза все повече във вътрешния интериорен дизайн. 35% повече от хората поставят изработки на макраме в своя интериор. Ако нямате идея как да включите този тренд от 70-те години в дома си, помислете за този хамак. Е, със сигурност ще искате и басейна към него, нали?

С тенденцията “по-малкото е повече” хората заменят дървените арт стени и монограми с изискани дървени подови настилки в сиво. Предпочитанията към този неочакван цвят на пода са нараснали с 20% в сравнение с миналата година.

Модерните и рустик кухни напоследък са навсякъде из Pinterest. Те замениха  италианските в средиземноморски стил, които бяха предпочитани през миналата година. Така че, ако търсите начин да освежите кухнята си, използвайте подобен декор.

interior

Мраморът пожъна истински успех на тазгодишното  NY NOW изложение. Но преди вие и портфейлите ви да полудеете по тази пролетна тенденция, нека да уточним, че тук става дума за малки и луксозни акценти в интериора като свещници, подложки за чаши, саксии и ултра-готини часовници.

interior

През миналата година всичко метално бе предпочитано. Тази пролет Etsy използват противоположната текстура за стоките си, включително окислени метали, матови глазури и бои с варовиково покритие.  А знаете ли коя е най-добрата новина? Че декорът с матово покритие се съчетава чудесно, когато се намира в близост до метален обект в интериор на стая, което ви дава възможност да окачите всички луксозни златни и медни елементи, които бяха модерни през 2015.

interior

Белите текстури бяха навсякъде през 2015, но през тази пролет колоритните бродирани и вълнени тъкани като ярък гватемалски дизайн и турски възглавници и килими  са взели своето място и са ги заменили.

                                                                                                                                                            източник:harpersbazaar.com